Управління досвідом пацієнта в приватній ПМД: від контракту НСЗУ до розробки диференційованих пакетів послуг - Таранський, Ігор Петрович; Кривейко, Марта Ігорівна (Академічні візії, 2025)
Анотація. У статті досліджено проблематику трансформації первинної медичної допомоги (ПМД) в Україні в умовах реформування галузі охорони здоров’я. Розглянуто теоретичні та практичні аспекти застосування міждисциплінарного підходу в поведінковому маркетингу, що базується на синергії трьох компонентів: економічної ефективності, психологічних чинників вибору та технологічних рішень. Для підвищення клієнтоорієнтованості та економічної стійкості приватного закладу (ТОВ «Нова Поліклініка Захід», м. Львів) розроблено концепцію диференційованих пакетів послуг, адаптованих під потреби конкретних сегментів цільової аудиторії. Запропоновано організаційно-економічний механізм їх реалізації. Гібридна модель сприятиме формуванню довгострокової лояльності пацієнтів, забезпечуючи фінансову стабільність медичного закладу, реалізуючи принципи сучасної превентивної медицини.