Інтеграція цифрових освітніх інструментів у процес формування математичної компетентності учнів початкової школи: виклики та перспективи - Вишинська, Галина Василівна; Стократний, Сергій Анатолійович; Васільєва, Оксана Володимирівна (Академічні візії, 2025)
Анотація. У статті розглянуто теоретичні засади та практичні можливості інтеграції цифрових освітніх інструментів у процес формування математичної компетентності учнів початкової школи. Обґрунтовано значення цифровізації як чинника модернізації математичної освіти, що сприяє індивідуалізації навчання, підвищенню мотивації та розвитку логіко-математичного мислення молодших школярів. Визначено основні групи цифрових інструментів та їх дидактичний потенціал. Виокремлено психолого-педагогічні, технічні й організаційні виклики, які впливають на результативність використання цифрових технологій у вивченні математики. Представлено перспективні напрями та педагогічні стратегії ефективної цифрової інтеграції, спрямованої на формування ключових компонентів математичної компетентності в умовах трансформації освітнього середовища.