Аналіз та моделювання ризиків, пов’язаних з фінансуванням домогосподарств в ПАТ АБ «УКРАЗБАНК» - Хома, Дмитро; Шевчук, Ярослав; Марисик, Олександр (Академічні візії, 2025)
Анотація. Стаття присвячена дослідженню питань аналізу та моделювання управління ефективністю банківського фінансування домогосподарств на прикладі ПАТ АБ «Укргазбанк». Актуальність теми зумовлена зростаючою роллю банківського кредитування населення у забезпеченні соціально-економічної стабільності, а також необхідністю підвищення ефективності управління цими процесами в умовах макроекономічної та воєнної нестабільності. У статті обґрунтовано теоретичні положення та розроблено практичні рекомендації щодо підвищення ефективності управління банківським фінансуванням домогосподарств, проаналізовано систему управління ризиками, визначено стратегічні напрями розвитку роздрібного кредитування та розроблено практичні рекомендації щодо вдосконалення кредитної політики банку.