Роль рефлексивного управління у забезпеченні цифрової стійкості підприємств в умовах невизначеності - Онищенко, Сергій Миколайович (Академічні візії, 2025)
Анотація. Стаття присвячена дослідженню ролі рефлексивного управління у забезпеченні цифрової стійкості підприємств в умовах високої невизначеності зовнішнього середовища. Обґрунтовано актуальність адаптації підприємств до динамічних змін, спричинених цифровою трансформацією, геополітичними викликами та технологічними зрушеннями. Метою статті є обґрунтування теоретико-методологічних засад рефлексивного управління та розробка практичних рекомендацій щодо його впровадження. Досліджено ключові компоненти рефлексивного управління та запропоновано концептуальну модель його інтеграції в систему забезпечення цифрової стійкості підприємств.