Методичні підходи до розвитку транспортно-логістичних компаній в умовах глобалізації - Ковалишин, Святослав Васильович (Академічні візії, 2025)
Анотація. Обгрунтовано, що у сучасних умовах глобалізації, які характеризуються інтенсивною трансформацією світових ринків, прискоренням обміну інформацією, ускладненням ланцюгів постачання та посиленням конкуренції, розвиток транспортно-логістичних компаній потребує системних, науково обґрунтованих методичних підходів щодо формування стратегій їхньої адаптації, інноваційного оновлення та забезпечення механізмів сталого зростання. Встановлено, що глобальні інтеграційні процеси, включаючи активізацію міжнародної торгівлі, цифровізацію логістичних операцій, геополітичні та економічні виклики, зумовлюють необхідність перегляду традиційних підходів до управління логістичною діяльністю, орієнтації на нові джерела конкурентних переваг та впровадження більш гнучких, адаптивних управлінських рішень. Розроблено теоретико-методичні основи дослідження стратегічних пріоритетів і механізмів забезпечення розвитку транспортно-логістичних компаній в умовах глобалізації.