Ефективність атакувальних дій бадмінтоністів чоловічої одиночної категорії за даними відеоаналізу - Бурик, Олександр; Каратник, Іван (Академічні візії, 2026)
Анотація. Бадмінтон ‒ це вид спорту, в якому результат розіграшу залежить від миттєвого прийняття рішення та застосування в матчі складних тактичних комбінацій. Мета: дослідити вплив атакувальних дій у бадмінтоні за результатами відеоаналізу, порівнюючи ефективність атаки та тактичні схеми українських та іноземних гравців. Матеріали і методи. Використано відеоаналіз та методи математичної статистики. Проаналізовано показники змагальної діяльності у змагальних матчах серії U-17. Результати. У роботі представлено порівняльний аналіз параметрів змагальної діяльності одиночної чоловічої категорії, доповнений аналізом усереднених значень атакувальних ударів. Висновки. Виявлені закономірності слугують підґрунтям для вдосконалення тренувальних програм, спрямованих на підвищення варіативності тактичних дій та загальної ефективності змагальної діяльності на міжнародній арені.