До проблеми визначення критеріїв оцінювання діяльності прокуратури - Антонюк, С. (Академічні візії, 2024)
Анотація. У статті, спираючись на аналіз наукових поглядів вчених, запропоновано авторське визначення поняття «оцінювання діяльності прокуратури». Виокремлено теоретичні підходи щодо визначення критеріїв, за якими оцінюється діяльність різних органів державної влади. Аргументовано, що варто виділяти кількісні та якісні критерії оцінювання діяльності прокуратури, на основі чого зазначено, що перші фіксують формальні результати діяльності прокуратури, а якісні - розкривають її правову й соціальну цінність, а тому об’єктивне оцінювання можливе лише за умови їх комплексного та збалансованого застосування.