Розвиток міжкультурної комунікативної компетентності здобувачів освіти під час вивчення англійської мови з використанням цифрових автентичних ресурсів - Курасова, Наталія Іванівна; Бойко, Оксана Юріївна; Арделян, Олена Вікторівна (Академічні візії, 2026)
Анотація. У статті здійснено теоретичний аналіз проблеми розвитку здатності особистості до ефективної взаємодії з представниками інших культур у процесі іншомовної підготовки в умовах цифровізації освіти. Обґрунтовано доцільність залучення онлайн-матеріалів з реальним культурним наповненням як засобу створення автентичного комунікативного досвіду та розширення соціокультурного контексту навчання. Проаналізовано підходи вітчизняних і зарубіжних дослідників до використання цифрових медіа, віртуальних обмінів і мережевих платформ у навчанні іноземних мов. Визначено дидактичні можливості таких матеріалів для розвитку когнітивних, поведінкових, афективних і рефлексивних складників іншомовної підготовки. Узагальнено педагогічні умови їх ефективної інтеграції в освітній процес та окреслено перспективи подальших досліджень, пов’язаних з оцінюванням освітніх результатів у цифровому навчальному середовищі.