Аналіз особливостей становлення фізичної культури і спорту в Кременчуці на прикладі історії хокею з м’ячем – бенді - Ширай, Вікторія; Лошицька, Тамара; Хоменко, Ірина (Академічні візії, 2025)
Анотація: У дослідженні подана ретроспектива хокею з м’ячем з 1924 до 1960-х років, проаналізовані результати турнірів міського, обласного та республіканського рівнів за участі кременчуцьких команд та здійснена спроба створення цілісної картини історії розвитку хокею з м’ячем в Кременчуці. Автором розглянуті хронологія проведення змагань, склад команд та зайняті місця кременчуцькими командами, здійснено аналіз наявних друкованих газетних статей визначеного періоду та архівних матеріалів. Акцентується увага на досягненнях крюківської команди, на місцях проведення хокейних баталій. У поданій розвідці, за допомогою архівних матеріалів та газетних публікацій, викладено основні етапи розвитку хокею з м’ячем в Кременчуці та зроблена спроба підсумку і узагальнення досягнень кременчуцьких команд різних спортивних товариств і організацій.