Дидактичний потенціал методу кейсів на заняттях з англійської мови за професійним спрямуванням для студентів спеціальності «Терапія та реабілітація» - Кобрин, Надія Зіновіївна (Академічні візії, 2025)
Анотація. У статті теоретично обґрунтовано можливості використання методу кейсів у формуванні іншомовної професійної комунікативної компетентності у студентів спеціальності «Терапія та реабілітація». Узагальнено підходи до трактування поняття іншомовної професійної комунікативної компетентності та визначено її ключові компоненти. Проаналізовано роль навчальної дисципліни «Англійська мова за професійним спрямуванням» у системі професійної підготовки майбутніх реабілітологів і виокремлено основні напрями формування англомовної професійної комунікативної компетентності. Розкрито сутність методу кейсів у контексті викладання іноземної мови й обґрунтовано його дидактичний потенціал. Доведено, що застосування методу кейсів сприяє інтеграції мовної й професійної підготовки, розвитку комунікативних умінь, критичного мислення, клінічної аргументації, а також підвищенню мотивації та навчально-пізнавальної активності студентів.