Особливості формування мовленнєвої компетентності економістів-міжнародників у процесі вивчення іноземної мови академічної та професійної комунікації - Соколовська, Олена Миколаївна (Академічні візії, 2026)
У статті досліджено проблему формування іншомовної мовленнєвої компетентності майбутніх економістів-міжнародників у процесі вивчення іноземної мови академічної та професійної комунікації у закладах вищої освіти. Актуальність теми зумовлена глобалізаційними процесами, інтеграцією України в міжнародний економічний простір та підвищенням вимог до професійної підготовки фахівців у сфері міжнародних економічних відносин. Проаналізовано теоретичні підходи до визначення іншомовної компетентності, обґрунтовано доцільність інтеграції мовної й фахової підготовки із застосуванням підходу CLIL, автентичних матеріалів, елементів перекладу та активних методів навчання. Визначено умови ефективного формування іншомовної мовленнєвої компетентності, що сприяє підвищенню готовності майбутніх фахівців до професійної діяльності в міжнародному середовищі.