Принципи права соціального забезпечення в сучасних умовах - Чуб, Антон Володимирович (Академічні візії, 2026)
У статті проаналізовано принципи права соціального забезпечення як базові засади реалізації соціальних прав людини в Україні в сучасних умовах. Розглянуто наукові підходи до їх розуміння, зміст основних принципів та особливості їх прояву в умовах соціально-економічних змін і зростання соціальних ризиків. Обґрунтовано значення принципів як правового орієнтира для розвитку соціального законодавства та забезпечення ефективного соціального захисту населення.