Розширення доступності дистанційної освіти в медичних закладах освіти України в період воєнного стану: вибір інструментів - Творко, Вадим Михайлович; Корильчук, Неоніла Іванівна; Боровик, Ірина Олегівна; Кузьміна-Кутішенко, Тетяна Юріївна (Академічні візії, 2023)
Стаття присвячена дослідженню напрямів розширення доступності дистанційної освіти в медичних закладах освіти України в період воєнного стану. Відзначено, що бойові дії, розпочаті Росією на території України 24 лютого 2022 року, докорінно змінили життя українців. В умовах воєнного стану сфера освіти, як і всі сфери суспільного життя, зазнала значних змін. Унаслідок бойових дій значна кількість учасників навчального процесу була змушена переїхати в межах України чи за кордон. Окрім того, деякі навчальні заклади були фізично знищені. Встановлено, що впровадження дистанційної освіти стало виходом із ситуації в період воєнного стану в Україні. Розглянуто основні та додаткові онлайн-сервіси для роботи зі здобувачами освіти вітчизняних медичних закладів освіти.