Стратегічна адаптація маркетингу підприємств до умов економічної невизначеності - Котвицький, Антон Юрійович (Академічні візії, 2026)
Анотація. Стаття присвячена дослідженню теоретичних засад, методологічних підходів і практичних інструментів стратегічної адаптації маркетингу підприємств в умовах економічної невизначеності. Розроблено трирівневу модель стратегічної маркетингової адаптації (TLSMA), що охоплює оперативний, тактичний та стратегічний рівні. Систематизовано ключові інструменти адаптивного маркетингу: сценарне планування, agile-маркетинг, data-driven персоналізацію, управління споживчим досвідом та омніканальні стратегії. Проаналізовано особливості маркетингової адаптації українських підприємств в умовах воєнного часу. Визначено чотири характерні адаптаційні патерни та запропоновано комплексну рамкову модель управління маркетинговою стійкістю.