Формування корпоративної культури керівника закладу вищої освіти в умовах дистанційного навчання - Стецюк, Богдан; Данилко, Оксана; Тернавська, Тетяна (Академічні візії, 2025)
У статті презентовано дослідження нормативних та теоретичних аспектів формування корпоративної культури керівника закладу вищої освіти в умовах дистанційного навчання. У процесі теоретичного аналізу, корпоративна культура розглядається як один з головних інструментів забезпечення практичного підвищення ефективності роботи керівника закладу вищої освіти. Встановлено, що корпоративна культура керівника є ключовим чинником ефективного функціонування закладу вищої освіти в умовах дистанційного навчання, яка трансформувалась, набувши нових змістових акцентів, серед яких: людиноцентризм, психологічна підтримка, волонтерська активність, розвиток внутрішньої та зовнішньої комунікації, адаптивність та дотримання принципів академічної доброчесності, активної позиції керівника закладу вищої освіти, результати акредитації освітніх програм, ефективність функціонування системи внутрішнього забезпечення якості освіти, відповідність матеріально-технічного забезпечення вимогам інклюзивності, а також цифрова доступність освітнього середовища.