Можливі напрями удосконалення вітчизняного законодавства щодо надання послуг в освітній сфері - Литвиненко, Євгенія Віталіївна (Академічні візії, 2023)
Статтю присвячено дослідженню напрямів удосконалення вітчизняного законодавства щодо надання послуг в освітній сфері. У статті розглядається важливість оновлення нормативно-правових актів які б регулювали діяльність професійно-технічної освіти. Підіймається важливе питання, щодо кодифікації освітнього законодавства, оцінюються можливості та доцільність. У статті з’ясовано, що для змін та оновлення освітнього законодавства, також потрібно ввести корективи до Конституції, Бюджетного кодексу України та інших нормативно-правових актах, які пов’язані зі сферою освіти. Внесено пропозицію щодо вдосконалення регламентації діяльності державних органів, у компетенцію яких входить внесення змін до нормативно-правових актів та контроль за їх виконанням у сфері освітньої діяльності. Запропоновано внести зміни до Закону України «Про освіту» та інших нормативно-правових актів, що впливають на здійснення освітніх послуг.