Роль освіти в сучасному світі: дослідження трансформації професії педагога - Ходунова, Вікторія Леонідівна; Олексієнко, Алла Валеріївна; Назарчук, Олександр Миколайович; Калініченко, Тетяна Миколаївна (Академічні візії, 2023)
Освіта вважається однією з найважливіших складових культури та людського життя загалом. Система освіти кожного суспільства формується відповідно до його особливостей і рівня соціально-економічного розвитку. У статті аналізується проблема модернізації освіти та розвитку особистості в контексті сучасних цивілізаційних змін. Освіта відіграє надзвичайно важливу роль у світі, оскільки є ключовим фактором у розвитку суспільства та економіки, технологій та науки. Висвітлено фактори, що впливають на розвиток сучасної системи освіти, а також вимоги, які сучасна цивілізація ставить до особистості людини. Зокрема, розглядаються теми цифрової освіти, інноваційних підходів до навчання, креативності та критичного мислення, соціальної відповідальності та зміни підходів у педагогічній практиці. Здійснюється також аналіз вимог, які ставить сучасна цивілізація до особистості людини та системи освіти.