Сутність і структура виробничих інвестицій та чинники інвестиційної привабливості підприємства - Куджаїдзе, З.Л. (Академічні візії, 2023)
У статті досліджено основні підходи науковців до трактування понять «інвестиції» та «виробничі/реальні інвестиції», у результаті чого запропоновано власне розуміння виробничих інвестицій. Проаналізовано структуру та види виробничих інвестицій, досліджено етапи планування виробничих інвестицій. Окреслено підходи до визначення необхідного обсягу інвестування та виділено основні джерела інвестиційної діяльності. З'ясовано, що на інвестиційну привабливість підприємства впливають такі основні чинники: інвестиційна активність, фінансовий аспект, виробничий фактор, інноваційний аспект.