Аспекти та фактори, які є причиною формування в курсантів девіантної форми поведінки - Островська-Бугайчук, Ірина Миколаївна; Корнійчук, Юрій Григорович; Вигівська, Оксана Вікторівна (Академічні візії, 2023)
Вивчення девіантної поведінки підлітків за межами сім’ї (в соціумі) в останні роки зазнало значного розвитку. Метою поданої роботи є: дізнатися, як структуровані відносини курсантів у сім’ї, у закладі освіти, у міжособистісному просторі; провести аналіз етапів розвитку та формування девіантної поведінки в підлітковому віці. Результати проведеної роботи уможливили розкриття питання зв’язку між якістю батьківських відносин, наявністю особистих труднощів з однолітками та викладачами в межах закладу освіти із розвитком девіантної поведінки серед курсантів. Перспективи даної роботи спрямовані на розуміння факторів ризику та захисту, пов’язаних з якістю зв’язків, які підлітки мають зі своїми батьками, суспільством, однолітками.