Цифрові освітні ресурси у професійній діяльності сучасних педагогів в реаліях масштабної військової агресії - Куцак, Лариса Вікторівна; Крамаренко, Ірина Сергіївна; Сірик, Едуард Петрович (Академічні візії, 2023)
Стаття присвячена комплексному дослідженню цифрових освітніх ресурсів у професійній діяльності сучасних педагогів в умовах повномасштабної російсько-української війни. Детально розглянуто переваги та недоліки впровадження в сучасну систему навчання цифрових ресурсів, здійснено ґрунтовний аналіз поняття «цифрові ресурси» та висвітлено його структурні компоненти. Ґрунтовно проаналізовано основні освітні документи. Особливу увагу закцентовано на тому, що для організації якісного навчання в умовах дистанційного навчання у зв’язку з введенням воєнного стану в Україні педагогам потрібно активно займатись «пошуком» сучасних освітніх парадигм та удосконалювати власні навички використання інформаційно-цифрового простору.