Особливості підготовки майбутнього вчителя початкової школи до впровадження інклюзивної освіти в умовах дистанційного навчання - Безлюдна, Наталія Валентинівна; Дудник, Наталка Василівна (Академічні візії, 2023)
Інклюзивна освіта в умовах воєнного стану є викликом для освітянської спільноти. У таких умовах надважливим завданням є розвиток альтернативних форм освіти, таких як дистанційне навчання. У статті висвітлено особливості підготовки педагогів до ефективного впровадження інклюзивної освіти в умовах дистанційного навчання. Авторами проаналізовано нормативно-правового забезпечення інклюзивного процесу в закладах освіти України та здійснено аналіз сучасних наукових джерел, публікацій учених з теми дослідження. Розглянуто форми та методи роботи з майбутніми учителями з метою удосконалення їхньої підготовки майбутніх вчителів до впровадження інклюзивної освіти в умовах дистанційного навчання. Доведено, що створення ефективного інклюзивного освітнього середовища в сучасній початковій школі детерміноване рівнем професійної готовності педагогів до реалізації відповідних завдань у практичній діяльності.