Методика екстрагування ознак акцепції інваріантів категорії «інтелектуальна безпека нації» у рамках вчення про сталий розвиток - Кошовий, Б.-П. О. (Академічні візії, 2023)
У статті розглянуто методику екстрагування ознак акцепції інваріантів категорії «інтелектуальна безпека нації» у контексті вчення про сталий розвиток. Проаналізовано ключові характеристики інваріантів, що залишаються незмінними у процесі забезпечення інтелектуальної безпеки. Особлива увага приділяється інтеграції інваріантів до стратегій розвитку держави, що дозволяє забезпечити баланс між економічними, соціальними та екологічними інтересами суспільства. Результати дослідження дозволяють розкрити основні принципи функціонування інтелектуальної безпеки нації та її взаємозв'язок із стратегіями сталого розвитку, що може бути використано у подальших наукових дослідженнях та розробках.