Сучасні технології навчання іноземної мови та їх використання в початковій школі - Байдюк , Любов Миколаївна (Академічні візії, 2023)
В умовах глобалізації практично неможливо зробити крок до кращого майбутнього без знання іноземної мови. Викладання іноземної мови в школах є обов’язковим в Україні, оскільки система освіти націлена на підвищення рівня знання іноземних мов та на розвиток міжкультурного взаєморозуміння. Мета статті – дослідження сучасних технологій навчання іноземної мови та аналіз їх використання в початковій школі. У роботі проаналізовано існуючі методи та підходи до викладання іноземних мов у початковій школі, а також описано нові технології, які використовуються для поліпшення навчального процесу. Розглядаються такі методи, як використання комп'ютерів, мобільних пристроїв, інтерактивних дошок та онлайн ресурсів для навчання мови. Окреслено переваги використання нових технологій, які допомагають створити сприятливу та ефективну атмосферу для вивчення іноземних мов у початковій школі. Проаналізовано цілі використання нових технологій у процесі викладання та вивчення іноземних мов, найважливіші нові технології, які змінять освіту та які слід використовувати й адаптувати в початковій школі. На основі проведеного дослідження можна зробити висновок, що використання сучасних технологій у навчанні іноземних мов у початковій школі є дуже ефективним. Доведено, що використання цих технологій у початковій школі допомагає створити більш захоплююче та ефективне навчальне середовище для дітей. Результати дослідження показують, що використання сучасних технологій у навчанні іноземних мов робить процес навчання цікавішим та доступнішим для учнів. Вони можуть використовувати ігри, відео, аудіозаписи та інші мультимедійні матеріали, щоб покращити свої навички розуміння та використання мови. Вчителям іноземних мов рекомендовано включати ці технології в свою практику, щоб зробити процес навчання цікавим та забезпечити досягнення учнями високих результатів.