Принципи управління соціально-психологічним кліматом у колективі підприємства - Винниченко, Олександр; Гарбуз, Максим; Соколов, Анатолій; Кондюк, Сергій; Цвик, Володимир; Гнедько, Богдан (Академічні візії, 2023)
У статті обґрунтовано основні принципи управління соціально-психологічним кліматом у колективі підприємства, до яких автор відносить принципи економічної ефективності та зацікавленості, оптимальності та врахування особистих і ділових властивостей працівників, демократизму та соціального партнерства, законності й узгодженості, прозорості та простоти, справедливості, рівності та відсутності упереджень і дискримінацій, професіоналізму і компетентності, корпоративності та комфортності, стимулювання та мотивування працівників, перспективності та забезпечення можливостей для розвитку, системності та комплексності, планомірності та послідовності, неперервності та ритмічності, стійкості та гнучкості, оптимізації та оперативності.