Сучасні підходи до логістичного обслуговування клієнтів на основі використання CRM-системи - Кобилюх, Оксана; Гірна, Ольга (Академічні візії, 2022)
В статті окреслено важливість використання CRM-системи в діяльності підприємства. Розкрито сутність CRM-системи не тільки як програмного продукту, але як бізнес-стратегії. Окреслено величину економічного ефекту, який можна отримати шляхом імплементації CRM-системи. Враховуючи орієнтацію дослідження у напрямі продажу запасних частин та технічного обслуговування автотранспорту, представлено функції, які потребують обов’язкової автоматизації в даній галузі. При цьому наведено функціонал та переваги впровадження CRM-системи. Провівши детальний аналіз ринку CRM-систем для продажу запчастин та роботи СТО в якості рекомендованих для встановлення у ТОВ «КПП ЦЕНТР» обрано три програмні продукти, які найбільш відповідають специфіці та масштабам бізнесу компанії. Для вибору оптимального програмного продукту використано систему оцінювання, яка ґрунтується на розрахунку інтегрального показника. Здійснюючи аналіз доцільності запропонованих рішень, дано оцінку ризиків проєкту.