Наукові підходи до інноваційного розвитку агропромислового комплексу на засадах інституціоналізації в умовах міжнародної інтеграції - Вдовенко, Н. М. (Академічні візії, 2023)
У статті досліджено можливості практичної реалізації сучасних наукових підходів до інноваційного розвитку аграрного сектору на засадах інституціоналізації в умовах міжнародної інтеграції. Доведено, що за умов міжнародної інтеграції сучасні наукові підходи щодо інституціонального регулювання та інструментарій забезпечення, переважно виступають як суттєві обмеження й бар’єри на цьому шляху замість того, щоб створити сприятливі умови для інноваційного розвитку вітчизняного аграрного сектору економіки. Розкрито базові підходи до розроблення гармонізованого координаційного механізму, який би забезпечував баланс внутрішньогалузевої та міжгалузевої взаємодії, щоб уникнути загрози слабкої ефективності в реалізації інноваційних сценаріїв розвитку аграрного сектору на засадах інституціоналізації.