Вплив стилю управління на ефективність діяльності персоналу - Кобилецький, О.; Завійський, С.; Сарвас, Р.; Краснощок, В.; Кузьма, С. (Академічні візії, 2023)
У статті обґрунтовано залежність ефективності діяльності персоналу від стилю управління керівника. Стиль управління розглядається як типова манера та спосіб поведінки керівника. Розглянуто класифікації стилів управління, в основі яких лежать різноманітні критерії, та такі основні стилі управління, як авторитарний, демократичний і ліберальний, їхні переваги й недоліки та вплив на ефективність діяльності персоналу. Оптимальним вважається комбінування різних стилів управління відповідно до соціально-політичних, економічних, виробничих чи морально-психологічних ситуацій, які постійно змінюються, а також відповідно до динаміки розвитку трудового колективу, досвідченості й компетентності персоналу.