Психосоціальне здоров'я на робочому місці: виклики та рішення в сучасному суспільстві - Шардакова, А. С. (Академічні візії, 2023)
У статті висвітлюються актуальні питання, пов'язані із психосоціальним здоров'ям на робочому місці в контексті сучасного суспільства. Вона зосереджується на важливості розуміння та вирішення психосоціальних проблем, з якими стикаються працівники в різних сферах діяльності. Законодавство є важливим інструментом у вирішенні проблем психосоціального здоров'я на робочому місці в сучасному суспільстві. Враховуючи виклики, з якими стикаються працівники, включаючи мобінг та інші форми дискримінації, правова регламентація встановлює стандарти та захищає права працівників. Законодавство в Україні вже надає можливість включення заходів з протидії мобінгу у колективних договорах. Це дає можливість компаніям і працівникам ефективно реагувати на конкретні ситуації та надавати підтримку потерпілим. Важливу сутність складають приклади успішних практик та вказівками, які можуть бути корисні для організацій, що прагнуть покращити психосоціальне здоров'я своїх працівників. Ця стаття спрямована на фахівців у галузі охорони праці, роботодавців, психологів та всіх, хто цікавиться створенням здорового та продуктивного робочого середовища. Її метою є підвищення усвідомленості про важливість психосоціального здоров'я на робочому місці та надання практичних порад щодо забезпечення позитивного психосоціального клімату в організаціях.