Орієнтири політики відновлення потенціалу туристичного комплексу в умовах війни і повоєнної відбудови - Яблонь, Володимир Дмитрович (Академічні візії, 2023)
У статті акцентовано увагу на проблематиці державної політики активізації розвитку та реалізації потенціалу туристичного комплексу України в умовах війни. Метою дослідження визначено обґрунтування орієнтирів політики відновлення потенціалу туристичного комплексу країни. Охарактеризовано негативні наслідки повномасштабної війни щодо функціонування та розвитку туристичного комплексу України. Обґрунтовано сукупність заходів публічної політики стимулювання розвитку туристичного комплексу, які мають класичний характер. Визначено специфічний інструментарій регулювання розвитку та більш ефективної реалізації економічного й ресурсного потенціалу розвитку туристичного комплексу України в умовах війни та повоєнної відбудови.