Перспективи адаптації зарубіжного досвіду державного регулювання розвитку рибного господарства та аквакультури до умов вітчизняного ринку - Коваль, В. В.; Маргасова , В. Г.; Вдовенко, Н. М. (Академічні візії, 2023)
У статті розкрито основні напрямки та пріоритети державного регулювання рибного господарства та органічної аквакультури, які адаптовано для забезпечення продовольчої безпеки окремими зарубіжними країнами. Досліджено підходи, які допомогли провідним державам досягти значних успіхів у сфері рибного господарства та аквакультури, включаючи органічне виробництво продукції. У статті наведено засоби регулюючого впливу держави на суб’єктів господарювання в рибному господарстві й аквакультурі, а також зарубіжний досвід у практичному застосуванні методів галузевого регулювання. У дослідженні обґрунтовано підходи до державного регулювання розвитку галузі в зарубіжних країнах, зокрема, Норвегія, Данія, Швеція, Фінляндія, США, Канада, Китай, Японія, Індонезія. Систематизовано засоби, методи та інструменти державного регулювання.