Актуальні проблеми підготовки здобувачів вищої освіти з тактико-спеціальних дисциплін у межах реалізації державної політики в сфері інформаційних технологій - Демченко , Олексій (Академічні візії, 2023)
У статті досліджено проблематику та перспективи використання інтерактивних технологій у підготовці здобувачів вищої освіти, особливий акцент у дослідженні зроблено на тактико-спеціальних дисциплінах, на яких зосереджується значна вага в контексті забезпечення державної безпеки України. Авторами здійснено аналіз сучасних інтерактивних систем, зокрема лазерного симулятору "SKIF" та мультимедійного лазерного тиру "Інгул-7". Представлено порівняльний аналіз цих систем і обґрунтовано їхнє використання в педагогічному процесі як ефективних інструментів навчання. Автори підкреслюють необхідність інтеграції цих технологій у систему оперативно-бойової підготовки, створення ігрового навчального середовища та використання сучасних педагогічних технологій. У статті зазначається, що сучасна практика вимагає не лише теоретичних знань, але й здатності застосовувати фахові компетенції в динамічній оперативній ситуації. Таким чином, використання інтерактивних технологій сприяє не тільки набуттю теоретичних знань, але й формуванню практичних навичок і компетенцій.