Цифровізація освіти: бібліометричний аналіз сучасних досліджень - Костецький, Павло Васильович; Іванцов, Сергій Вікторович (Академічні візії, 2023)
Сучасні тренди розвитку освіти характеризують значні її зміни під впливом цифрових технологій. Тригером до цифрових трансформацій у системі освіти стала пандемія COVID-19. При цьому формування стратегії цифрових освітніх трансформацій важливо розуміти ключові напрямки, у яких вони відбуваються, а також ключові наслідки, викликані цифровізацією освіти. За допомогою проведеного бібліометричного аналізу було виявлено найбільш важливі напрямки, яким присвячені сучасні наукові дослідження у сфері цифровізації освіти. Найбільш значущими об'єктами наукової уваги були питання використання цифрових технологій в освітньому процесі, особливостей формування цифрових навичок, цифрові можливості для різних категорій населення та для різних галузей, зміни підходів до навчання в умовах цифровізації, а також психологічні наслідки цифровізації.