Професійна культура та імідж фахівця фізичного виховання та спорту - Шинкарук, Віктор; Ткаченко , Павло (Академічні візії, 2023)
У цій статті було розглянуто значення професійних та особистісних якостей у формуванні педагогічного іміджу фахівця фізичної культури. Компоненти, які складають основу професійної культури та позитивного іміджу фахівця фізичного виховання та спорту. Також у статті досліджується значення професійних та особистісних якостей у формуванні педагогічного іміджу вчителя фізичної культури. Було проаналізовано наукові праці, присвячені проблематиці іміджу. Запропоновано та проаналізовано основні заходи щодо підготовки іміджу викладачів. Визначено основні чинники, що впливають на формування іміджу фахівців фізичного виховання, а саме: професійні, особистісні та соціально-поведінкові. У даній статті розглянуто важливість формування професійної культури та підвищення іміджу фахівців у галузі фізичного виховання та спорту. Питання професійної культури відіграють вирішальну роль у розвитку цієї галузі, оскільки вона охоплює етичні стандарти, навчання, взаємодію між фахівцями та професійний розвиток.