Цифрова трансформація і її вплив на ринок праці - Зозуля, Андрій; Мигаль, Тарас; Бабій , Сергій; Білоус, Володимир; Гнедько , Богдан; Кондюк, Сергій (Академічні візії, 2024)
Цифрова трансформація впливає на різні аспекти сучасного суспільства, включаючи ринок праці. Це викликає необхідність адаптації для бізнесу, уряду та працівників. Дослідження цієї теми дозволяє зрозуміти, як цифрова трансформація впливає на ринок праці та які можливості та виклики вона створює. У цій статті проводиться аналіз впливу цифрової трансформації на ринок праці. Вона починається з огляду цифрової трансформації та її ключових аспектів, таких як історія, технології та успішні приклади впровадження. Далі розглядається вплив цифрової трансформації на ринок праці, включаючи зміни вимог до навичок, структуру зайнятості та способи працевлаштування. Також розглядаються можливості та виклики, які виникають для бізнесу та працівників у зв'язку з цифровою трансформацією. Особлива увага приділяється соціальним та економічним аспектам цифрової трансформації. Ця стаття має важливе значення для розуміння впливу цифрової трансформації на ринок праці та визначення стратегій управління людськими ресурсами в умовах цифрової економіки.