Цифрова трансформація національної економіки: досвід Сінгапуру - Мних , Ольга Богданівна; Мацевко , Богдан Володимирович; Георгієвський, Нікіта Костянтинович; Гунько , Тарас Орестович (Академічні візії, 2024)
Стаття присвячена аналізу досвіду Сінгапуру у сфері цифрової трансформації національної економіки. Сінгапур є однією з країн, яка найбільш успішно реалізувала цифрову трансформацію своєї економіки. У 2023 році частка цифрової економіки в ВВП Сінгапуру склала 17%, що є одним із найвищих показників у світі. Ця успішна трансформація є результатом комплексної державної політики. Авторами розглянуто основні напрямки цифрової трансформації в економіці Сінгапуру, включаючи розвиток цифрових інфраструктур, створення цифрових послуг та впровадження цифрових інновацій. Аналізується вплив цифрової трансформації на економіку Сінгапуру, зокрема її позитивні ефекти та виклики, з якими стикається країна. Дається оцінка перспектив подальшого розвитку цифрової економіки Сінгапуру та висвітлюються стратегії її розвитку. На основі досвіду Сінгапуру було розроблено рекомендації для України щодо інтенсифікації процесів цифрової трансформації. Цифрова трансформація економіки є важливим фактором для економічного зростання та розвитку країн. Сінгапур є яскравим прикладом того, як ефективна державна політика сприятиме успішній цифровій трансформації економіки.