Порівняльний аналіз особливостей реєстрації торговельних марок в Україні та державах-членах ЄС в контексті євроінтеграційних процесів - Стефанчук, Микола Олексійович (Академічні візії, 2024)
У статті розкривається питання реєстрації торговельної марки в Україні та державах-членах Європейського Союзу. Аналізується процедура реєстрації торговельної марки в Україні. Визначено, що з метою захисту торговельних марок на європейському рівні було створено Відомство з інтелектуальної власності Європейського Союзу (EUIPO). Звертається увага на особливості реєстрації торговельної марки на національному рівні в Німеччині та Франції. На основі аналізу процедур реєстрації торговельних марок в Україні та країнах-членах ЄС встановлено, що процедура реєстрації подібна, а отже відповідає змісту зобов’язань України в межах Угоди про асоціацію.